Druerne gror i kalkholdig lerjord, og i denne vin er der tale om 100 % viognier. De høstes i starten af september, afhængig af modenhed. Der høstes manuelt med første sortering i marken. Vinen gærer traditionelt under temperaturkontrol. Malolaktisk gæring forhindres for at bevare de primære frugtige aromaer og friskheden.
Farven er bleg gyldengul. Duften er i første omgang meget aromatisk med fennikel, jod, citrus og efterhånden abrikos, fersken, mango og florale noter. Typisk viognier.
Også i smagen er den kompleks, men med en let antydning af tanniner og et behageligt lille bid, som kildrer i ganen. Smagen er lang med lidt mineralitet og god syre.
Vinen er god som en kølig aperitif, men også til tapas, sammensatte salater, med kød og grøntsager, til lyst kød, terriner, og oste – også lagrede.
Lagres i op til 3 – 5 år.
- Frankrig
- Rhône, syd
- 14%
- 75 cl.
Perfekt til