Cava er Spaniens svar på Champagne og laves primært i Penedes området nær Barcelona. De mousserende vine må kun kaldes Cava, hvis de er lavet på den traditionelle metode, som også bruges tiol fremstilling af champagne, hvor de fine bobler udvikles ved en ekstra gæring (kaldet 2. gæring) på flaske. Herefter skal vinen lagres på flaske i minimum 9 måneder på bærmen (bundfaldet af gær efter 2. gæringen) – en yderst vigtig etape kun forundt vine lavet på den traditionelle metoden, som giver vinen, noter der minder om toast og brioche samt en mere rund og cremet fylde.
Semi Sec betyder halvtør og hentyder til at denne cava ikke er helt tør, men derimod har en dejlig sødme. Duft af friske druer, moden citrusfrugt og hvid fersken med blomstrede noter. Lækker fylde og cremet mousse med en flot balance mellem sødme og friskhed, der gør at den aldrig bliver tung.
Dejlig som aperitif og til desserter med frisk frugt.
Druer: 30% Xarel·lo, 50% Macabeu og 20% Parellada
Lagret 12 måneder på flaske.
- Spanien
- Penedes
- 13% vol.
- 75 cl.
Perfekt til