Cuvée Maylis druerne gror på lerholdig jordbund med rullesten. Der er tale om grenache, syrah, mourvèdre og carignan i denne cuvée. Druerne høstes i slutningen af september, og sorterne blandes under høsten. Efter afstilkning, gærer druerne i ca. 15 dage ved en temperatur, der ikke overstiger 26 grader. Remontage (omrøring i den gærende masse) 2 – 3 gange om dagen. Efterfølgende malolaktisk gæring på cementtanke.
Vinen har en dyb rød farve med et violet skær så længe den er ung.
Duften kraftig, domineret af røde frugter, solbær, blåbær med antydninger af vanilje. Strukturen er silkeblød med tydelige bløde tanniner og smagen er frisk, også domineret af de røde frugter.
Vinen er god til mange forskellige retter, grillmad, tapas og kødpålæg og oste. Og som mange Rhône vine er den god til juleanden også.
Serveres bedst ved 16-18 grader.
Anbefalet lagring: Den smager herligt frisk nu, og vil nok udvikle sig lidt de kommende år.
- Frankrig
- Rhône, syd
- 14,5% vol.
- 75 cl.
Perfekt til