Ventoux er et af de områder i Côtes de Provence, hvor man fra at lave lette konsum-vine – i hvert fald når man tænker på rødvin ud over Bandol - virkelig er begyndt at producere flotte røde vine. Denne fra Juliette Avril, som traditionelt har producerer Rhône vine, er bestemt en af dem.
Druerne gror i kalkholdig lerjord, og til denne vin er der tale om druer fra gamle carignan stokke samt fra syrah og grenache. De høstes manuelt – med første sortering i marken - fra starten af oktober. Druerne afstilkes og vinificeres traditionelt, dog under temperaturkontrol.
Farven er dyb og strålende klar granatrød. Duften kommer straks med røde frugter i retning af solbær og brombær. Det er en koncentreret og fyldig duft, og med luftning i glasset dukker også noter af lakrids og mineralitet skiftende med tanniner op.
I 2019 blev druerne ensartet fuldmodne samtidig, og det giver en ekstra flot vin. I smagen kan lagringen på egefade anes, men det er den friske frugt, der er dominerende. Man kan udmærket lagre den nogle år, men den friske unge vin er bestemt også værd at smage.
Går godt til grill, pateer, tærter, rødt eller braiseret kød og gryderetter.
Bør serveres ikke for varm, 16-18 grader.
Kan drikkes med det samme og udvikler sig ikke voldsomt længere end 5 – 6 år.
- Frankrig
- Côtes du Provence
- 15%
- 75 cl.
Perfekt til