Denne barolo, som er familien Palladinos flagskib, er fremstillet på 100% nebbiolo-druer, der stammer fra 0,67 ha. sydøstvendt kalkholdig lerjord.
Farven er mørk teglagtig rubinrød med svage brunlig violete toner. Aromaen er mellemkraftig blød og fløjlsagtig, moden, med noter af solbær , træ, hindbær, kirsebær og en antydning af vanilje og kamfer. Smagen er præget af en temmelig barsk og fyldig krop, med fin moden blød tannin og flot syre, som afbalancere den bløde fløjlsagtige smag meget fornemt.
Gæringen varer 18 dage i ståltanke ved en temperatur på 28 grader. Mosten bliver pumpet over skallerne 4 gange om dagen under gæringen, for at ekstrahere mest mulig smag ud af druerne. I maj måned flyttes vinen til 225 l franske egetræsfade, hvor den ligger i 2 år. Derefter kommes den på slavonske egetræsfade yderligere 1 år. Udbyttet er begrænset til 7000 kg/Ha, som tappes på ca. 5500 nummererede flasker.
- Italien
- Piemonte
- 14%
- 75 cl.
Perfekt til