Denne barolo er fremstillet på 100% nebbiolodruer, varianterne Lampia og MIchet, der stammer fra 0,30 ha. sydvendt kalkholdig lerjord. Aromaen er behagelig balsamisk med tydeligt præg af jordbunden druerne har groet på. Den har en fyldig krop med en svagt bitter eftersmag, og den lagrer rigtig godt. 2009 er - smagt i 2016 moden, stadig på vej mod toppen, og den vil formentlig være på toppen om 5 - 10 år.
Smagen er præget af mørke skovbær, især modne brombær men også spor af jod og skovbund. Smagen holder sig længe i munden og slutter aromatisk fyldigt. Farven er nærmest granatrød i den mørkere ende med karakteristiske svage orange toner.
Gæringen forgår i temperaturstyrede ståltanke med en traditionel langsom gæring. Efter første gæring og malolaktisk gæring lagres vinen på egetræsfade. Udbyttet ligger på begrænsede 7000 kg/ha.
- Italien
- Piemonte
- 12,5% vol.
- 75
Perfekt til