Barolo er et af de mest kendte navne i Italien, og det er ikke uden grund, at Piemonte er blevet kendt på disse store vine. Barolo fremstilles på nebbiolo-druen, hvilken giver relativt lyse vine, men meget aromatiske vine.
Vinen er granatrød med de karakteristiske teglfarvede eller orange nuancer. Duften er behagelig, intens og æterisk med noter af violer og underskov. Smagen er ligeledes intens, med noter af sorte kirsebær, citron, frugttærte og tørrede urter.
Denne barolo 'Parafada' er produceret på 100% nebbiolo druer af underarten Lampia, Michet fra et lille (0,60 Ha) område i det sydlige Serralunga med meget kalkholdig lerjord.
Vinen gærer i 22 dage i ståltanke ved en temperatur på 28 grader celcius, og mosten omrøres 4 gange dagligt for at ekstrahere mest mulig smag fra druerne. Vinen lagres i 2 år på franske 225 liters egetræsfade. Udbyttet holdes på 7500 kg. pr. Ha og der produceres kun 5500 fl. årligt.
- Italien
- Piemonte
- 14% vol.
- 75 cl.
Perfekt til